小山 正浩 Masahiro Koyama

株式会社ウェルナス /  代表取締役
CEO / Wellnas.Co.,Ltd

 
2008年に信州大学大学院修士課程に進学後、ナスに自律神経バランスを整える新規食品機能性成分コリンエステルが多量に含まれるという新発見に携わり、自身の悩みである高血圧及び睡眠障害もコリンエステルで改善する。同大学博士課程修了後、同大学博士研究員を経て、研究成果を社会実装するために信州大学発ベンチャー(株)ウェルナスを設立。機能性食品を組み合わせた個人最適食で、個々人の望む健康を実現することを目指す。
 
After entering the master's program at Shinshu University Graduate School in 2008, I was involved in the new discovery that eggplant contains a large amount of choline ester, a new food functional ingredient that regulates autonomic nervous balance. My own problems, hypertension and sleep disorders, were also improved with choline ester. After completing the doctoral course at the university, after working as a postdoctoral researcher at the university, I established Wellnas Co., Ltd., a venture company from Shinshu University, to implement the research results in society. We aim to achieve the health desired by each individual with an optimal diet that combines functional foods.