岡田 拓治 Takuji Okada

株式会社ルナロボティクス / CEO
CEO /LUNA robotics Inc.

 
これまでに飲食に関わる事業を7つ立ち上げ、うち6つをバイアウト。
バイアウトの度に世界各地を食べ歩き、これまでに68カ国を訪問。
時には気に入ったレストランに飛び込みで修行させてもらったり、各地の家庭でママから料理を教わったりもする。
旅で様々なごはんを食べるうちにジャンルを越えた味の体系化が出来る事に気付き、以後ライフワークだったレシピ本収集をやめる。
2度目の長期間の海外食べ歩きから帰国後、早稲田の院生と共に兼ねてからチャレンジしたかった新ジャンルキッチン家電のプロトタイプを製作。その後2018年9月に起業。
その傍ら、一般に流通していないレア食材やアンティークベジタブルを使ったケータリングで料理人としても現役で活動中。
とにかくつくることが好きで、海水を焚いて塩を作ったり、味噌などの発酵食品や保存食品などを時々作っている。
社名の由来は将来月面基地での食生活の選択肢を広げるためのロボットを創るというビジョンから命名。
 
I have launched seven restaurants before, and sold six of them.
After I sell a business, I often travel the world; so far I have visited 68 countries, all with the purpose of discovering new dishes.
Sometimes while I travel I learn new cooking techniques from my favorite restaurants in each country.
Throughout my time traveling I have learned techniques that allow me to be able to replicate different styles of food, without needing a recipe book.
I recently finished a “Walking While Eating” trip, this inspired me to create a prototype for new generation kitchen appliances with graduate students. Later that year I started a new business in September 2018 that I am still running currently.
My catering methods often involve using ingredients that are not often distributed and are considered rare.
I like to cook these materials by using a miso fermented cooking material, or with saltwater.
The company name is derived from the vision of creating a robot that can expand the options for cooking on the moon base.